19 de juny del 2013

L'OMS VOL DONAR MÉS ATENCIÓ A TRASTORNS MENTALS

Els desordres mentals i neurològics afecten al món a uns 700 milions de persones, la majoria de les quals no compten amb l'atenció psicosanitària adequada, revela l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que vol esmenar aquesta situació.
L'OMS ha redactat l'esborrany d'un Pla d'Acció per a la Salut Mental 2013-2020. 
La AMS, Assemblea Mundial de la Salut, màxim òrgan decisori de l'organització, és la que anualment marca les línies directrius del treball a curt, mitjà i llarg termini.
Una de les últimes constatacions realitzades per l'entitat és que les malalties mentals i neurològiques representen el 13% del total de les dolències mundials; i són una tercera part dels casos de malalties no transmissibles al món. S'estima que uns 350 milions de persones al món pateixen depressió; 90 milions conviuen amb un desordre d'abús de substàncies; 50 milions pateixen epilèpsia; i 35,6 milions sofreixen Alzheimer i altres demències.

La Unió Europea calcula que les malalties mentals provoquen una pèrdua d'entre el 3 i el 4 per cent del Producte Intern Brut a causa de la falta de productivitat; i el Fòrum Econòmic Mundial calcula que el cost mundial d'aquestes dolències s'eleva a més de 2,5 bilions de dòlars.

Malgrat el seu impacte social i econòmic, la seva prevenció i tractament no ha estat prioritari fins avui, una situació que l'OMS pretén revertir en presentar el Pla d'Acció 2013-2020.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada