29 de novembre del 2010

"ELS CLUBS SOCIALS GUANYEN EL PREMI BONA PRÀCTICA D’INCLUSIÓ SOCIOCOMUNITÀRIA DE LA CREU ROJA"

El passat divendres 5 de novembre, la Creu Roja va guardonar la FECAFAMM amb el primer premi del concurs de Bones pràctiques d’Inclusió Sociocomunitària 2010. La Federació va recollir aquest premi i va presentar el programa Club social al VIII Seminari de Bones Pràctiques en Intervenció Social de Creu Roja, que es va celebrar a la Diputació de Lleida.

Aquest és un reconeixement a la tasca impulsora de la FECAFAMM en el model de Club Social i al seu lideratge en la definició d’un servei específic per fomentar la inclusió social de les persones amb problemes de salut mental, però és també un èxit de totes les persones i entitats que d’ençà del 2002 han treballat fort i valent apostant per un servei que ha vingut a cobrir un buit en l’atenció al nostre col·lectiu.
Aquest premi valida una aposta metodològica molt innovadora, que col·loca a l’usuari en el paper de protagonista del seu propi procés vital, augmentant la seva salut, l’empoderament i la seva qualitat de vida, a través de la participació en la comunitat i la inclusió social.

El seminari, organitzat per la Creu Roja amb el suport del Ministeri de Sanitat i Política Social, pretén contribuir a millorar la qualitat dels projectes d’Intervenció Social de la Creu Roja. El Programa de Bones Pràctiques d’Inclusió Social es va iniciar l’any 2003 amb l’objectiu de contribuir a millorar la qualitat en la intervenció social mitjançant la reflexió d’una sèrie de criteris que permeten identificar un model d’intervenció com a bona pràctica i l’intercanvi de pràctiques exemplars.

La directora de la FECAFAMM, Marta Poll, va ser l’encarregada de recollir el premi i d’explicar en què consisteix el model del programa Club social, impulsat per la Federació, identificant les claus del seu èxit i els elements que afavoreixen la seva transferència a altres contextos.

Elisenda Ferrer

Directora de Comunicació de FECAFAMM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada